Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

Societatea Software Development & Consulting SRL, controlată de o mare companie de IT şi comunicaţii, Omnilogic, derulează contracte de zeci de milioane de lei cu instituţii din subordinea Guvernului Emil Boc. Din board-ul firmei-mamă, Omnilogic, face parte Ion Ivaşcu, persoană care, în prezent, ocupă funcţia de trezorier al Pardidului Democrat-Liberal. Majoritatea contractelor încheiate de către cele două firme au fost perfectate în cursul acestui an, dar şi în perioada post-electorală din decembrie 2009, societăţile fiind cliente fidele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor, SRI, STS, dar şi ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului sau ale Agenţiei  Naţionale de Administrare Fiscală.

Contractele grele pe bani publici au fost încheiate de câteva instituţii guvernamentale chiar şi pe timp de criză financiară. Unul dintre cele mai grase astfel de contracte a fost atribuit de către ministerul condus de Vasile Blaga, chiar la finalul anului trecut, pe vremea când Guvernul Boc susţinea că bugetul statului trebuie să restructureze cheltuielile cu pensiile. Contractul are o valoare de 3,7 milioane de euro şi reprezintă achiziţionarea, de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, a unui sistem informatic integrat pentru propria casă de pensii. Afacerea a fost perfectată după alegerile prezidenţiale, cu doar două zile înaintea Crăciunului de anul trecut. Anunţul de atribuire a contractului privind achiziţia sistemului integrat pentru Casa de Pensii a MAI a fost publicat pe SEAP sub numărul 74866 din data de 31 decembrie 2009. Firma declarată câştigătoare, în urma licitaţiei organizate de Direcţia Generală Financiară a MAI, este Software Development & Consulting SRL, cu sediul în localitatea Otopeni. Ministerul de Interne a pus, iniţial, la bătaie suma de 21.223.280,98 lei, fără TVA, însă contractul a fost atribuit, potrivit caietului de sarcini, unuia dintre cei cinci ofertanţi care au depus oferte şi care a prezentat “preţul cel mai mic”, respectiv 1.538.5044 RON fără TVA. Declarată câştigătoare, firma Software Development & Consulting SRL a semnat contractul cu Ministerul Administraţiei şi Internelor la data de 23 decembrie 2009.

SD&C, abonată la contracte guvernamentale

Potrivit site-ului e-licitaţii.ro, societatea Software Development & Consulting SRL a mai primit alte cinci contracte grase din partea Guvernului Emil Boc în ultimele 8 luni ale acestui an. Unul dintre aceste contracte are legătură tot cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar a fost derulat prin Ministerul Finanţelor Publice. La data de 5 ianuarie 2010, societăţii i-a fost atribuit un contract în valoare de 3.380.000 de euro, fără TVA, pentru achiziţia şi implementarea sistemului aferent Biroului SIRENE, precum şi achiziţionarea necesarului de echipamente IT&C pentru funcţionarea Biroului SIRENE Operaţional.
La data de 7 august 2009, aceeaşi societate a câştigat două loturi din contractul privind oferirea de servicii de mentenanţă şi suport tehnic pentru produse software, contract având ca autoritate contractantă Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Valoarea contractului câştigat de Software Development & Consulting SRL este de 119.197,94 RON fără TVA. La data de 24 decembrie 2009, Software Development & Consulting SRL a câştigat licitaţia organizată de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru “upgrade şi update software de bază existent în ANAF pentru un an”. Firma a câştigat un lot din acest contract, în valoare de 8.546.740,95 RON fără TVA. Potrivit SEAP, aceeaşi firmă a mai câştigat două contracte, primul cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, pentru implementarea unei platforme de e-Educaţie, parafat la data de 12 februarie 2010, în valoare de 5.219.890 RON fără TVA, iar al doilea cu Universitatea din Piteşti, afacere parafată la 20 aprilie 2010, în valoare de 4.951.500 RON fără TVA.

Omnilogic oferă servicii către... Servicii

Compania Software Development & Consulting este, potrivit unor surse oficiale, controlată de compania Omnilogic, al cărui director financiar este Ion Ivaşcu, trezorierul PDL. La data de 1 martie 2010, Omnilogic a câştigat un contract în valoare de 39,27 milioane de euro fără TVA pentru furnizarea de echipamente şi servicii către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Omnilogic a fost singurul ofertant.
La data de 20 octombrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract cu UM0296 Bucureşti (Directoratul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei), structură aparţinând Serviciului Român de Informaţii, pentru furnizare de pachete Oracle Database. Valoarea contractului se ridică la 3.721.097,60 RON fără TVA. Contractul a fost negociat doar cu Omnilogic. La data de 2 noiembrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract de furnizare sisteme embedded cu Institutul pentru Tehnologii Avansate (tot din subordinea SRI), în valoare de 436.530 RON fără TVA. La 11 august 2009, aceeaşi firmă a mai încheiat un contract în valoare de 162.081 RON Fără TVA pentru furnizarea de sisteme embedded şi PC către Institutul pentru Tehnologii Avansate.
La 9 octombrie 2009, Omnilogic a câştigat două loturi din contractul privind furnizarea de echipamente electronice, aplicaţii software şi echipamente de comunicaţii pentru paşapoarte către Compania Naţională “Imprimeria Naţională” SA. Valoarea contractului se ridică la 27,25 milioane de euro fără TVA.
La data de 26 mai 2008. Omnilogic a mai încheiat o afacere, cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în valoare de 620.628 RON fără TVA, pentru furnizarea de cartele pentru echipamente ATM.

Avem confirmarea  că este acelaşi Ivaşcu

Software Development & Consulting s-a numit, iniţial, Softnet Development & Consulting, care făcea parte din grupul Softnet Grup, aparţinând celebrului profesor universitar Vasile Baltac. Schimbarea numelui firmei s-a produs în momentul rebranduirii firmei Softnet, în anul 2008, când societatea a fost înghiţită de către compania Omnilogic.
Directorul financiar al puternicei companii care activează pe piaţa IT şi comunicaţii din România este Ion Ivaşcu, numele şi fotografia sa fiind postate pe site-ul firmei. Întrucât numele acestuia este identic cu cel al trezorierului PDL, am încercat să obţinem o confirmare atât din partea Omnilogic, cât şi din partea formaţiunii politice. În acest sens, l-am contactat telefonic chiar pe trezorierul PDL, care însă a refuzat să comunice cu noi. Prin urmare, am apelat pe căi oficiale la Biroul de presă al PDL, care ne-a transmis prin e-mail o fotografie a trezorierului. Stupoare, fotografia este aceeaşi postată şi pe site-ul Omnilogic. Quod erat demonstrandum.
Lucrurile nu se opresc aici. Consultând mai multe surse de informare, am descoperit că trezorierul PDL mai deţine acţiuni şi în societatea Quadrilogic, o altă companie care activează pe zona IT&C şi care are sediul la acceaşi adresă cu Omnilogic, bdul I.G. Duca nr. 36, comuna Otopeni. Tot aici îşi are sediul şi Software Development & Consulting SRL.

Fondatorul SD&C, celebrul profesor Vasile Baltac,  pionierul informaticii în România

Profesorul universitar Vasile Baltac, fondatorul grupului de firme Softnet Development & Consulting, a fost demnitar atât în epoca Ceauşescu, cât şi după Revoluţia din decembrie 1989. Implicat în afaceri controversate (precum scandalul Megapower), este un pionier al informaticii în România.
A fost numit, în 1969, în funcţia de director ştiinţific al ITC (Institutul de Tehnică de Calcul), în urma demisiei înaintate de Victor Toma, realizatorul primului calculator din ţările socialiste. În 1978, i-a luat locul directorului general, generalul Dinu Buznea, funcţie din care a plecat trei ani mai târziu. A ajuns secretar de stat pentru cercetare şi investiţii în Ministerul Industriei de Maşini-Unelte, Electronică şi Electrotehnică, funcţie din care a fost schimbat în 1985, fiind numit director general la Centrala Industrială de Electronică şi Tehnică de Calcul. Revoluţia l-a prins ca adjunct al ministrului industriei electrotehnice, mai apoi ajungând ministru plin al industriei.
În 1996 şi-a deschis propria afacere, cu ajutorul unui împrumut financiar. Aşa a fondat grupul de firme Softnet, din care făcea parte şi Softnet Development & Consulting. Zece ani mai târziu avea să-şi vândă firma companiei Omnilogic, condusă de Gabriel Marin, care a păstrat numele firmei înfiinţate de Vasile Baltac doar doi ani, după care, printr-un proces de rebranding, i-a schimbat denumirea în Software Development & Consulting. Vasile Baltac este, se poate spune, uns cu toate alifiile, iar competenţele sale manageriale şi informatice sunt de netăgăduit.
Este preşedintele Consiliului European al Societăţilor Profesionale de Informatică, dar şi al Asociaţiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, vicepreşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, dar şi al Asociaţiei Mondiale a Serviciilor şi Tehlnologia Informaţiei.
Deţine premiul Academiei Române din 1986, Ordinul “Meritul Ştiinţific” 1978, precum şi Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, din 2003. Este preşedinte executiv al Fundaţiei Rotary, dar şi membru al Rotary Club Bucureşti Curtea Veche (filială a Rotary International – pe scurt, o puternică societate internaţională, fondată de doi francmasoni în 1905, la Chicago).
De asemenea, este membru al Institutului Aspen România (la fel, o societate internaţională care promovează leadership-ul), alături de Mircea Geoană, care conduce organizaţia, dar şi de nume sonore din diverse domenii de activitate.

17 mai 2010

Stau si cuget: Sunt cu adevarat un mare bou?

Posted by Ion Alexandru

• Când iti pierzi increderea in tine, iti pierzi increderea in ceilalti.

• Când tot ceea ce crezi ca faci bine se intoarce impotriva ta, te gândesti sa renunti.

• Când iti asumi responsabilitatea, poti duce pâna la capat stacheta doar daca nu exista oameni a caror menire este aceea de a te impiedica.

• Când iti dai seama ca esti doar folosit, asemenea unui produs care are trecut, undeva, pe un colt, termenul de valabilitate, te gândesti daca nu cumva tu ai expirat chiar inainte de a fi fost achizitionat.

• Când te trezesti dimineata cu gândul ca ai sansa sa traiesti o noua zi, in care lucrurile vor fi mai bune ca in ziua precedenta, simti speranta cuprinzându-te. Când, insa, realitatea se incapatâneaza sa-ti demonstreze ca se poate si mai rau, atunci te cuprinde disperarea.

• Când stii ca esti limitat, incorsetat in lantul cotidian al desertaciunilor incerci sa treci bariera. Sa fii mai tare.

• Când ai crezut ca ai depasit limita, cineva iti arunca in fata mesajul: "exista si altii mai buni ca tine".

• Când iti impui sa te ridici si sa pasesti inainte, spre viitor, gheara trecutului te agata mereu si te trage spre intuneric.

/\ Poate ar fi fost mai bine sa ma nasc la 1900...

/\ Poate ar fi fost mai bine sa fiu bogat...

/\ Poate ar fi fost mai bine sa fiu altul...

/\ Poate ar fi fost mai bine sa nu fiu deloc.