Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

Nu ma refer la votul din turul al doilea. Pentru a afirma ca s-a fraudat votul duminica, 6 decembrie, nu am eu personal probe. Au altii, dupa cum spun chiar ei, si ar face bine daca ar si dovedi acest lucru. De asemenea, nu voi da un nume din simplul motiv ca o dezvaluire de acest gen ar trebui sa zguduie putin niste scaune. Dar...
In primul tur de scrutin, intr-un oras de provincie, intr-un cartier mai putin circulabil de omul obisnuit, cu o zi inaintea duminicii de 22 noiembrie, doi cetateni au fost dati in gât ca plateau lumea ca sa nu se prezinte la vot. Mai mult, unul dintre ei era presedintele sectiei de votare arondata cartierului cu pricina. Schema era simpla: "Nu te prezinti la vot, ai 30 RON. Dar imi dai datele de pe buletinul de identitate". Cu aceste date, respectivul presedinte al sectiei de votare urma sa voteze in locul persoanelor platite, sa semneze in locul lor pe tabel si gata.
A intrat parchetul local pe fir. I-a retinut pe ambii platitori, i-a prezentat judecatoriei locale, care a eliberat pe numele lor mandate de arestare preventiva. Lucrul asta este deja stiut, fiind publicat chiar si in presa centrala. Ceea ce este mai putin stiut reprezinta presiunile care s-au exercitat asupra autoritatilor pentru a-i lasa in libertate pe cei doi. Surse judiciare locale sustin, insa fara sa-si asume responsabilitatea publica a afirmatiilor, ca s-au primit telefoane de la Guvernul României si chiar de la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la unul dintre procurorii cei mai importanti din aceasta tara. Pentru ca nu s-a cazut la intelegere cu parchetul local, treaba s-a rezolvat "româneste", a doua zi, dis de dimineata, la Tribunalul judetean. Cei doi arestati au fost pusi in libertate printr-o decizie irevocabila.
Procurorul important de la Parchetul General a aflat ca povestea aceasta a aparut in presa si, stiindu-se cu musca pe caciula ca fiind implicat in presiunile exercitate asupra anchetatorilor, l-a contactat telefonic pe ziaristul care a scris articolul, fara sa stie, in prealabil, ca acest ziarist nu a notat in cuprinsul materialului si episodul cu respectivul personaj de la Parchetul General. Astfel, personajul s-a dat de gol. Fara sa-si dea seama, a confirmat ceea ce, la prima vedere, parea doar un zvon neverificabil.
Este cumplit sa-ti dai seama cum anumiti oameni, buni profesionisti in sfera lor de activitate, pentru a fi mentinuti in functii accepta compromisul si raspund grosolan cu "Da! Sa traiti!" unor ordine politice. Din pacate, asta este tara in care traim. Nu conteaza nici cum se numeste procurorul nici ce functie detine in acest moment. Conteaza doar ca aceasta practica este unitara, in România anului 2009, fapt ce imi ridica mine, cel putin, un mare semn de intrebare cu privire la directia catre care ne indreptam ca societate.

0 Comments

Add A Comment