Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
18 nov. 2009

Daca ar durea prostia...

Posted by Ion Alexandru

Fac de la bun inceput precizarea ca povestea de mai jos este reala, insa din motive obiective nu voi face publice numele persoanelor implicate. Este povestea unui jurnalist, o poveste care poate fi oricând a oricaruia dintre noi, cei slujbasi cu simbrie la patroni.

Un fost coleg de-al meu de la "Gardianul", care a plecat de la ziar la o alta publicatie, chemat fiind acolo, fiind ofertat mai bine decât aici, a fost anuntat ca de la 1 decembrie este somer. Este incredibil cum azi esti ofertat, ca profesionist, iar mâine devii un fel de oaie neagra. Pe scurt, lucrurile arata cam asa: Ofertat de un sef de departament, jurnalistul paraseste, cu sincere regrete, colectivul care i-a fost aproape. Alearga, munceste, scrie... In fine, face tot ceea ce face un ziarist. Apoi este ofertat sa se mute la un alt departament, de nisa. Se muta, insa proaspatul sef considera ca ar fi mai bine daca l-ar lasa pe drumuri. Are loc o sedinta, pentru ca mai-marii ziarului sa discute cu respectivul angajat anumitele probleme care nu sunt tocmai in regula. Decizia e deja luata, iar discutia este doar formala.

Asta este povestea unui jurnalist. Nu este o regula, dar este o exceptie extrem de umilitoare a laturii meseriei noastre. Mai subliniez faptul ca jurnalistul in cauza nu este un novice, stie sa scrie, a facut o gramada de dezvaluiri in cariera sa, iar publicatia de unde a fost concediat nu are nicio problema de ordin financiar.

In facultate, am invatat chiar din prima zi ca Presa este A PATRA PUTERE in stat, iar JURNALISTUL este CAINELE DE PAZA AL SOCIETATII. Un caine care este pazit, in zilele noastre, de niste catei cu veleitati de buldogi...  Asta este tara in care traim, din pacate... Iar daca prostia acestor catei ar durea, nu ar mai exista medic in tara asta care sa aiba pauza de masa.

IRON MAIDEN - Rainmaker

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...