Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

 
Peste 400 de salariati ai Ministerului Turismului si Dezvoltarii urmeaza sa fie disponibilizati, incepând cu 1 februarie 2010, au dezvaluit surse guvernamentale pentru blogul de fata. Planul de restructurare vizeaza concedierea personalului considerat "in plus", in urma comasarii ministerelor Turismului si Dezvoltarii Regionale. Conform acelorasi surse, marea parte a celor care urmeaza sa fie trimisi in somaj au detinut funcii de executie si de consiliere in cadrul fostului Minister al Dezvoltarii Regionale, foarte putini oameni care au lucrat in cadrul Ministerului Turismului urmând sa paraseasca sistemul in urma acestei restructurari.

Aceleasi surse mai apreciaza ca, desi vor fi desfiintate posturi ocupate in prezent in aparatul ministerului, dar si din cadrul agentiilor subordonate, unele posturi neocupate si ramase vacante nu vor fi desfiintate, ele urmând sa fie ocupate, prin concurs, pe criterii clientelare. Elena Udrea va pecetlui, astfel, dintr-un condei, soarta a 400 de salariati care, de luna viitoare, vor ingrosa numarul celor care vor deveni asistati sociali la Biroul de Somaj.

Udrea i-a vrut capul lui Razvan Murgeanu

In urma cu o saptamâna, situatia la Ministerul Dezvoltarii si Turismului era foarte incerta in privinta esalonului al doilea. Asta, deoarece unul dintre secretarii de stat care functionau aici de pe vremea ministeriatului lui Vasile Blaga, Razvan Murgeanu, nu a mai fost dorit de cartre noul ministru Elena Udrea. Murgeanu, spun surse democrat-liberale, s-a trezit ca derula in continuare activitati pe linia organizarii licitatiilor si demararii lucrarilor de reabilitare termica a locuintelor, dar si participa la sedintele de guvern, precum si la audierile din cadrul Comisiilor parlamentare, fara sa mai aiba o relatie contractuala cu ministerul pe care il reprezenta. Asta, dupa ce Elena Udrea a "uitat" sa-i reinoiasca lui Murgeanu contractul de munca in functia de secretar de stat. Acesta s-a interesat chiar la premierul României Emil Boc, care, intr-o prima faza, nu a fost capabil sa-i dea o explicatie plauzibila. Unele voci din Partidul Democrat-Liberal sustin chiar ca presedintele Traian Basescu a luat problema in propriile mâini si i-a bagat mintile in cap Elenei Udrea. Astfel ca, la inceputul saptamânii trecute, Razvan Murgeanu a redevenit angajat cu acte in regula la Ministerul Dezvoltarii si Turismului. De altfel, prin aportul lui Vasile Blaga, Murgeanu urma sa ocupe postul de Prefect al Municipiului Bucuresti, in cazul in care nu se putea ajunge la o intelegere cu Elena Udrea.