Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
2 dec. 2009

Nightwish - Creek Mary's Blood (End of An Era)

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...




Ceea ce urmeaza este un drept la replica mai putin obisnuit. Insa, pentru rigoarea informatiei si, mai ales, in semn de respect pentru miile de tineri care au fost umiliti, duminica, 22 decembrie, la cozile interminabile de la sectiile speciale din Bucuresti, doresc sa dau o replica cititorilor ziarului "Gardianul" care au comentat articolul "La Ambasada României din Paris, presedintele sectiei a permis sa se voteze pâna la ora 22.35". Pe scurt, articolul, aparut in editia de luni, 1 decembrie 2009, semnat de subsemnatul, dezvaluia faptul ca “Gardianul” a intrat in posesia unui proces-verbal intocmit de catre Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate (BES), din data de 23 noiembrie 2009, prin care a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la faptul ca presedintele Sectiei de Votare 52 din Paris, Vlad Ionescu – reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, a permis alegatorilor sa voteze, in duminica de 22 noiembrie, dupa ora 21.00. Biroul Electoral a propus inlocuirea din functia de presedinte al sectiei de votare, propunerea fiind votata cu majoritatea voturilor, nota discordanta facând doar reprezentantul Partidului Democrat Liberal.

Vezi  procesul verbal intocmit de catre Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate

Ei, bine, dupa aceasta dezvaluire, pe forumul ziarului "Gardianul" au fost postate comentarii critice la adresa mea si a pozitiei publicatiei la care lucrez, fata de informatia data publicitatii. Le redau integral aici:

• Adrian Balan
2009-12-01 1:45:08
Jumatati de adevar
In sectie s-a votat dupa ora 21 deoarece la ora 21 s-au inchis portile ambaasadei si au avut dreptul legal sa voteze toti cei care erau inca in incinta amnasadei. Pe la ora 15.30 cand am votat eu erau cam 150 de oameni in ambasada si 300 afara ( vezi poze pe adrianbalan.wordpress***. Romanii de aici vor sa voteze si se trimit doar 6 stampile de la Bucuresti. La fiecare alegeri am facut cereri pentru inca o sectie de votare sau mai multe stampile, dar in zadar. Chiar acum se face o petitie pentru aceleasi motive. Acelasi lucru se intampla in toate marile capitale - romanii vin sa voteze si sunt descurajati de cozi de 4-5 ore la sectiile de votare. E ciudat rau acest articol - dupa dumneavoastra domnule jurnalist, romanii din strainatate nu ar trebui sa fie lasati sa voteze ?

Adrian
2009-12-01 9:36:54
Domnilor sunteti penibili
Dreptul la vot este garantat de Constitutia Romaniei, si nu este posibil sa inchizi sectia de votare atunci cand inca mai asteapta oameni care doresc sa voteze, indiferent cu care candidat Antonescu, Basescu sau Geoana. Nu presedintele sectiei de votare trebuie sa fie penalizat ci ambasada care s-a organizat prost. A fost o singura sectie de votare cu toate ca sala de cultura a ambasadei era libera deci puteau sa mai fie si alte sectii de votare pentru a putea facilita votarea la mai multe locatii. Eu am venit de la 400 Km ca sa votez la sectia din Paris si am stat 3 ore la rand ca sa pot vota. Semnalati aceste neajunsuri de organizare nu faptul ca s-a votat si la ora 22:30 (ca sa nu va mai spun ca eu am votat la acea ora) si inca mai erau afara oameni care sa voteze si au fost impiedicati sa isi exercite dreptul constitutional la vot. Vreti sa vedeti fotografii, Inregistrari audio de la sectia din Paris? Cautati si ve-ti gasi! dati dovada de un jurnalism profesionist nu de subiecte ce provoaca scarba. 

• Violeta
2009-12-01 1:24:35
Tupeu?
Tupeu au cei care in sesizarea lor NU au mentionat ca la sectia de votare din incinta Ambasadei Romaniei la Paris s-a votat cu 5 (CINCI!) stampile trimise in locul celor 16 cerute! Cu un asemenea randament, normal ca oamenii au stat in rind cite 3-4 ore pentru a intra doar in incinta Ambasadei! Multi au plecat pe parcurs dupa ore in sir de asteptare! In coada imensa care a blocat toata ziua accesul pietonilor pe trotuarul din vecinatatea Ambasadei erau nu numai romani stabiliti la Paris sau regiunea pariziana, ci si din localitati aflate la zeci si sute de kilometri de Paris. Cum sa le inchizi usa in nas cu argumentul ca e ora tirzie si de la Bucuresti se fac presiuni? 

• jaillet marsigny roxana
2009-11-30 23:26:01
pai e si normal
Domnule jurnalist, stiti cite ore am stat la rind? stiti cite persoane am fost?Eu personal, am stat 4 ore si jumatate la rind ca sa pot sa votez, am terminat la ora 20:30 iar in spatele meu erau inca 100 de persoane. Intre ora 16:00 si 20:30 am fost 500 de persoane ca sa votam , erau persoane care au plecat din cauza cozii, ce vreti sa inchida sectia la ora la care doriti ? Domnilor suntem in Franta nu in Romania !

Acum sa raspundem:

Domnilor si doamnelor cititori. Cu tot respectul va informez ca, in Bucuresti, mii de tineri studenti sau tineri care lucreaza in Capitala, dar care nu detin un act de identitate eliberat de catre autoritatile din Capitala, s-au calcat in picioare de la 2 pâna la 6 ore pentru a apuca sa puna stampila pe un buletin de vot. Seara, desi duminica nu se lucreaza, teoretic, au fost colegi de-ai mei din presa care s-au aflat in aceasta situatie. Au stat la cozi infernale, in frig, umiliti pâna la ora 21:00, când usile sectiilor de votare speciale au fost ferecate la cererea presedintilor acestor sectii si la ordinul Biroului Electoral Central. Mii de oameni nu au reusit sa voteze. Nu pentru ca nu ar fi vrut, ci pentru ca nu au fost lasati sa o faca. BEC nu a facut nicio exceptie cu privire la faptul ca, dupa ora 21:00 nu s-a mai votat. Unii dintre cei care au asteptat câte trei sau patru ore la aceste cozi infernale au renuntat, in ultima clipa, sa isi exercite dreptul la vot, nemaiputând inghiti umilinta si dispretul la care au fost supusi. Situatia nu a fost mai buna la Bucuresti decât in Paris sau oricare alta capitala sau oras ale lumii unde exista comunitati de români.
Cu toate acestea observ, cu regret, ca mentalitatea rurala si ipocrita a unor concetateni ai nostri nu s-a schimbat, chiar daca au fericita sansa sa traiasca in tari civilizate. Nimeni nu este mai presus de lege, nici in România, nici la Paris. Daca la Bucuresti s-au inchis sectiile la ora 21:00 si absolut nimeni nu a mai votat dupa aceasta ora, era normal, de bun simt si in conformitate cu legea ca acelasi lucru sa se intâmple si la Ambasada României din Paris, unde a fost organizata Sectia nr. 52 de votare. Aceasta este replica mea. Inainte de a ma injura, puneti-va in locul celor care s-au umilit pentru a-i vota pe Basescu, Geoana, Antonescu si toti ceilalti chiar la ei acasa, in România.