Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   


Biroul Electoral Central a finalizat centralizarea voturilor din toate cele 21.705 sectii de votare. Din totalul alegatorilor inscrisi pe liste de 18.303.224 persoane, s-au prezentat la vot 10.620.116 cetateni. Numarul total al voturilor valabil exprimate este de 10.481.568, reprezentând un procent de 98,69% din totalul buletinelor de vot introduse in urna.

• Traian Basescu a obtinut 5.275.808 voturi, reprezentând un procent de 50,33%
• Mircea Geoana a obtinut 5.205.760 voturi, reprezentând 49,66%
• Voturi anulate - 138.476 (1,30%)

Se poate constata ca, in urma centralizarii rezultatelor, Traian Basescu a obtinut cui 70.048 de voturi mai mult decât Mircea Geoana. Se mai poate constata ca voturile anulate reprezinta dublul voturilor care fac diferenta dintre Mircea Geoana si Traian Basescu. PSD a declarat, deja, ca va contesta rezultatul acestor alegeri. Ramâne de vazut daca votul la sectiile speciale dn tara si din strainatate va fi declarat, in multe situatii, nul. Daca da, aici ar trebui refacute alegerile.




Dragi români, mi-e sila ca traiesc in  aceeasi tara cu voi. Ma refer la cei care, din inconstienta de care au dat dovada, au pus stampila pe Traian Basescu. Argumentele pe care le am fata de aceasta convingere se regasesc pe acest blog, culese din realitatea imediata a tuturor. Insa, se vede cu ochiul liber ca traim intr-o tara de masochisti. Se evidentiaza trei categorii de români care au votat cu Basescu: spagarii (adica cei care si-au vândut constiinta pentru 100 RON, o punga de faina, o sticla cu suc si un pachet de spaghete), ultrasii (care sunt deja cazuri patologice) si asa-zisa diaspora. Pentru ultimii am un mesaj si o intrebare: De ce moneda mea din Botswana nu veniti, fratilor, sa traiti in România condusa de Traian Basescu, daca tot l-ati ales? Sau aveti motive de ura pe România, insa va razbunati miseleste pe cei care locuiesc inca aici? Va urez din tot sufletul sa traiti exact cum ati votat, chiar si acolo, in tarile civilizate care v-au adoptat.



Pentru cei care nu inteleg la ce ma refer când amintesc de moneda din Botswana, reproduc aici respectivul mijloc economic utilizat de locuitorii acelei tari. Acei cetateni cumpara mancare cu PULA (asa se numeste moneda). Noi o sa mancam acelasi lucru, dar dupa definitia cuvântului din limba româna.


♦ Potrivit rezultatelor  exit-poll-urilor, candidatul PSD, Mircea Geoana, a castigat al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Conform INSOMAR, Mircea Geoana se situeaza in frunte cu 51,6%, iar CCSB il situeaza la 51,2%. Pe de alta parte, CURS si CSOP au afisat rezultate mai stranse, la diferente foarte mici. Astfel, Mircea Geoana a obtinut 50,80% din voturi, în timp ce Traian Basescu a fost votat de 49,20% din alegatori (CURS), ba chiar egalitate, spune CSOP. De precizat ca rezultatele exit-poll-urilor nu pot lua in evidenta frauda electorala.

♦ Castigatorul exit-pollurilor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Mircea Geoana, a declarat, ieri seara, ca victoria este si a presedintelui PNL, Crin Antonescu, in aceeasi masura ca si a sa. Liderul PSD a apelat la un discurs fara atacuri, in care a multumit atat votantilor contracandidatului sau, pe care i-a asigurat ca ii va trata egal, cat si lui Traian Basescu, caruia i-a transmis ca va avea parte de tot respectul cuvenit unui fost sef de stat.

♦ Presedintele Traian Basescu s-a declarat invingator, cu cinci minute inainte de prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor. ”Vreau sa rezum rezultatul acestor alegeri: am învins. Am învins la fel ca si în 2004. Va asigur ca la ora 19.00 sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana”, a spus presedintele. Nu acelasi lucru l-au crezut si sustinatorii sai, care, rand pe rand, au parasit sediul din Modrogan, unde, intre timp, s-a intrerupt si curentul.

Potrivit rezultatelor date de cele mai importante institute de opinie, candidatul PSD, Mircea Geoana, a fost dat cåstigator. Astfel, conform INSOMAR, Mircea Geoana se situeaza in frunte, cu 51,6%. Totodata, potrivit CCSB, liderul social-democrat a fost votat de 51,2% din cetateni. Pe de alta parte, CURS si CSOP au afisat rezultate mai strånse, la diferente foarte mici. Astfel, Mircea Geoana a obtinut 50,80% din voturi, în timp ce Traian Basescu a fost votat de 49,20% din alegatori (CURS), ba chiar egalitate, spune CSOP. De precizat ca rezultatele exit-poll-urilor nu pot lua in evidenta frauda electorala.

CCSB: Potrivit exit-poll-ului realizat de CCCB, candidatul PSD, Mircea Geoana, se afla in continuare in frunte, cu 51,2% dintre voturile cetatenilor.
INSOMAR: Si mai clar, Mircea Geoana - 51,6%, Traian Basescu – 48,4%
Mircea Geoana a obtinut, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, 51,6% din voturi, în timp ce Traian Basescu are 48,4%, potrivit exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, dupa centralizarea datelor înregistrate pâna la ora 19.00.
CURS: Mircea Geoana - 50,80%, Traian Basescu - 49,20%
Mircea Geoana a obtinut 50,80% din voturi, în timp ce Traian Basescu a fost votat de 49,20% din alegatori, conform datelor centralizate de CURS pâna la ora 19.00.
CSOP: Traian Basescu a obtinut 50% la alegerile de duminica, iar Mircea Geoana - 50%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului de CSOP ¾i difuzat de B1Tv.
Peste 18 milioane de cetateni români cu drept de vot au fost asteptati, ieri, la urne, pentru a alege noul presedinte al României. Spre deosebire de primul tur al acestor alegeri prezidentiale, numarul celor care si-au exercitat acest drept a fost mai mare, potrivit statisticilor oferite de Biroul Electoral Central. Alegatorii au avut ocazia sa-si exprime optiunea de vot pâna la ora 21.00, când urnele au fost închise. Pe parcursul desfasurarii scrutinului de duminica, principalele institute de sondare au chestionat alegatorii la iesirea din sectiile de votare.

Basescu s-a autodeclarat castigator
Traian Basescu a repetat figura din 2004 si a anuntat inainte cu cinci minute de prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor ca a invins. “Vreau sa rezum rezultatul acestor alegeri: am învins. Am învins la fel ca si în 2004. Va asigur ca, la ora 19.00, sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana”, a spus presedintele. “Electoratul meu sa fie linistit si convins ca numaratoarea voturilor nu poate fi fraudata”, a spus Basescu. El a cerut electoratului sau sa stea “linistit” între ora 21.00 si pâna la numaratoarea voturilor si sa fie convins ca rezultatele finale nu vor fi fraudate pentru ca la “BEC este o echipa de oameni care trebuie sa dea un rezultat corect”.
“Eu cred ca astazi, prin votul lor, românii i-au dat dreptate lui Brucan. Au trecut cei 20 de ani de tranzitie ¾i am învatat pe deplin democratia”, a spus Basescu.
“Câstigarea acestor alegeri se datoreaza în primul rând românilor, peste 5 milioane de români au avut optiunea clara pentru drumul spre modernizarea României, un drum care este necesar pentru ca românii sa ajunga peste un timp la prosperitate. Nu avem alta varianta decât programul propus de mine prin care, prin votul lor, românii si l-au asumat”, a subliniat Basescu.
Reamintim ca aceeasi stratagema a fost folosita de Traian Basescu si in 2004. Pe 12 decembrie 2004, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, desi pe tot parcursul zilei Adrian Nastase era creditat drept castigator,  dupa numaratoarea voturilor, Traian Basescu a câstigat presedintia cu 51,23%.

Geoana: «De azi sunt presedintele tuturor romanilor»
Candidatul PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri seara, dupa anuntarea exit-poll-urilor, care l-au anuntat drept castigator al alegerilor prezidentiale, ca incepand cu aceasta zi este presedintele tuturor romanilor “si al celor care m-au votat si al celor care nu m-au votat”. “Buna seara, romani. Impreuna am invins. (...) Este o noapte frumoasa pentru democratie, o victorie muncita si va multumesc celor care mi-ati acordat încrederea, celor care si-au pus încrederea în mine, colegilor de partid, staffului si, în primul rând, lui Crin Antonescu si prietenilor liberali. Este victoria lui Crin, în aceeasi masura este victoria mea”, a mai spus Geoana, sediul PSD dovedindu-se de data aceasta neincapator pentru sutele de simpatizanti PSD, PNL si PC veniti sa fie alaturi de liderul partidului. Geoana a mai declarat ca în câteva zile va fi format Guvernul Johannis, care se va baza pe o coalitie puternica si pe un program puternic anticriza. Liderul PSD nu a evitat sa le multumeasca votantilor contracandidatului sai si pe care i-a asigurat ca ii va trata cu egal respect. Nici adversarul sau, Traian Basescu, nu a lipsit din discursul liderului PSD, Geoana afimand ca pe seful statului il va trata “cu respectul cuvenit unui fost sef de stat”. Presedintele PSD a multumit, de asemenea, sotiei sale, careia i-a spus, “Mihaela, dragostea mea, iti multumesc”, copiilor sai, mamei sale, dar si tatalui sau care “este acolo in ceruri si se bucura”. Momentul acesta l-a emotionat pe patronul Stelei, Gigi Becali, prezent in spatele liderului PSD, el s-a ascuns pentru o clipa si si-a sters ochii. Geoana a fost sprijinit de cei mai importanti lideri ai formatiunii, cel mai aproape fiindu-i vicepresedintele Liviu Dragnea, sotia, copiii, Daniela Popa, Crin Antonescu si Gigi Becali. Printre sustinatorii lui Geoana s-au mai numarat vicepresedintele PRM Codrin Stefanescu, fiica fostului premier Petre Roman, Oana Roman, artista Elena Carstea.
Marea absenta de pe scena a fost liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a preferat sa ramana in sediu la anuntarea exit-poll-urilor. Iliescu a precizat ca “este meritul domnului Basescu”, care s-a autoizolat în politica si “nu stie sa piarda, dar o sa învete”. Iliescu i-a felicitat atat pe Geoana, cat si pe Antonescu pentru rezultatul alegerilor.

Antonescu: Romanii au inteles ca este nevoie de schimbare
Toti liderii importanti ai PNL au fost prezenti ieri seara la sediul PSD. Astfel, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe si Romeo Stavarache au participat alaturi de social-democrati la anuntarea exit-poll-urilor.
Dupa discursul tinut de Mircea Geoana, presedintele PNL, Crin Antonescu, a multumit, într-o declaratie facuta la sediul PSD, celor care au mers duminica la vot si au înteles ca “este nevoie de schimbare”, eliberând România si dându-i o sansa pe care oamenii politici nu au voie sa o rateze. “Domnule presedinte al României, va felicit si Dumnezeu sa va dea puterea de a începe un capitol nou si bun în istoria României. Multumesc si eu tuturor românilor care au mers azi la vot si si-au spus cuvântul, asa cum e normal, asa cum e democratic. Multumesc mult celor care au înteles ca este nevoie de schimbare si care prin votul lor au eliberat România si i-au dat o sansa pe care noi, oamenii politici, nu avem voie sa o ratam”, a declarat Antonescu dupa anuntarea exit-poll-urilor . Antonescu a spus ca noua echipa va “reconstrui România”, încrederea în institutii, economia. Totodata, liderul liberal le-a cerut colegilor de partid “sa stea pe metereze si în aceasta noapte grea si sa pazeasca voturile oamenilor” astfel încât sa existe o numaratoare corecta.

IMI CER IERTARE. In finalul acestui articol, preluat din ziarul "Gardianul", tin sa-mi cer iertare fata de propria mea constiinta. Ieri dupa-amiaza, când, pe surse, am intrat in posesia rezultatelor existente pâna la ora 17:00, am decis sa merg, totusi, la vot. Am mers si am votat cu Mircea Geoana. Din pacate, Traian Basescu trebuie sa dispara din fruntea acestei tari. M-am dus sa-l dau jos pe Basescu. Am facut doar ce a trebuit, chiar daca pentru asta a trebuit sa pun stampila pe Mircea Geoana. Sper doar ca, macar acum, temerile mele sa nu se confirme, iar Mircea Geoana sa aduca mafia lui Nutu Camataru la guvernare. Sa speram ca vom trai nu bine, ci normal, intr-o tara civilizata (Ion Alexandru)