Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
24 nov. 2009

18 ani de la disparitia lui Freddie Mercury

Posted by Ion Alexandru




Au trecut 18 ani de la disparitia celui care a fost Freddie Mercury. Una dintre cele mai bune voci ale muzicii rock din toate timpurile.  Freddie Mercury a fost diagnosticat cu virusul HIV in anul 1987. In acea perioada Mercury a pretins intr-un interviu ca testul efectuat a iesit negative. 



In ciuda negarii, presa britanica a urmarit toate zvonurile in cursul anilor care au urmat. Zvonurile au fost alimentate de aparitiile publice tot mai rare ale lui Mercury, absenta formatiei din turnee etc. Pe 22 noiembrie 1991, Mercury l-a sunat pe managerul formatiei Queen, Jim Beach, la locuinta sa din Londra pentru a se intelege asupra unei declaratii publice. In urmatoarea zi, 23 noiembrie 1991, urmatoarea declaratie a fost facuta publica: "In urma numeroaselor informatii aparute in presa in ultimele doua saptamani, doresc sa confirm faptul ca am fost depistat pozitiv la testul HIV si ca am SIDA. Cred ca a fost correct sa pastrez aceasta informatie pentru mine pentru a-i proteja pe cei apropiati. Acum a sosit momentul ca prietenii mei si fanii din intreaga lume sa cunoasca adevarul dar sper ca toata lumea va fi alaturi de mine, de doctorii mei si de toti cei care lupta cu aceasta cumplita boala. Intimitatea a fost importanta pentru mine si sunt cunoscut pentru faptul ca nu prea dau interviuri. Va rog sa intelegeti ca asa voi face in continuare".
La mai putin de 24 de ore de la aceasta declaratie oficiala, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991 la varsta de 45 de ani. Cauza oficiala a mortii a fost pneumonie, aceasta fiind provocata de virusul HIV. Membrii formatiei QUEEN ca si multi alti prieteni au fost prezenti la funerariile organizate la Londra.
Freddie Mercury pe numele sau adevarat Farrokh Bulsara, s-a nascut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanica, acum o parte din Tanzania. Parintii sai, Bomi Bulsara si Jer Bulsara erau persi din India care practicau religia antica zorostrina. Mercury avea o sora mai mica, Kashmira.
Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la St. Peter's School. La vârsta de 17 ani, Mercury si familia sa au fost fortati sa plece din Zanzibar în Anglia. Familia s-a mutat într-o casa mica la periferia orasului Feltham in afara Londrei. Mercury s-a înrolat la "Isleworth Polytechnic"  in Vestul Londrei unde a studiat arta. In cele din urma a obtinut o diploma in arta si design grafic la Ealing Art College, folosind ulterior acest talent construind emblema trupei QUEEN. Mercury a ramas cetatean britanic pâna la sfârsitul vietii.

La începutul anilor '70 Mercury avea o relatie de lunga durata cu prietena Mary Austin, cu care locuia de multi ani. Oricum, pe la mijlocul anilor '70 cântaretul a inceput o relatie cu un producator de la Elektra records, ceea ce a rezultat finalul relatiei sale cu Austin. Cei doi ramân prieteni de-lungul anilor, iar Mercury adesea o numeste pe Austin ca fiind singurul prieten adevarat. Într-un interviu din 1985, Mercury a spus despre Austin, "Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot inlocui pe Mary (Austin), dar este pur si simplu imposibil. Singurul prieten pe care il am este Mary, si nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevasta. Pentru mine a fost precum o casatorie. Credem unul in celalalt, este destul pentru mine. Nu as putea sa ma indragostesc de un barbat asa cum am facut-o de Mary." Mercury a scris multe melodii despre Austin cea mai notabilă fiind "Love of My Life".
Prin anii '80, el a inceput sa frecventeze baruri si cluburi gay in New York, unde a intâlnit multi parteneri de scurta durata. In 1985 el a început o relatie de lunga durata cu coafezul sau Jim Hutton. Hutton locuit cu Mercury in ultimii ani de viata a acestuia, a avut grija de el când a fost bolnav, si i-a fost alaturi când a decedat. Dupa spusele lui Hutton, Mercury se referea la el ca fiindu-i sot, si ca a murit purtând o esarfa daruita de Hutton. Hutton a scris apoi o carte despre relatia sa cu Mercury, numita Mercury and Me.

Un spectacol care merita vazut si ascultat mereu:

CONCERTUL "QUEEN - LIVE AT WEMBLEY" - Londra, 1986











































Protagonistii acestei povesti electorale incredibile, in România anului 2009, sunt Pierre Valentin Curt, membru PD-L si vicepresedinte al Sectiei de votare nr. 13 Giurgiu, si Stelian Curt, o persoana influenta in cartierul Ghizdaru, populat de comunitarea roma, din municipiul Giurgiu. Potrivit anchetatorilor, sâmbata seara, in jurul orei 18.00, un cetatean a sunat revoltat la serviciul unic de urgenta 112, spunând ca Pierre Valentin Curt si Stelian Curt s-au prezentat in cartierul Ghizdaru, unde racolau cetateni carora le ofereau câte 30 de lei pentru a nu se prezenta a doua zi, duminica, la vot. In schimbul banilor, cei interesati trebuiau sa le dea celor doi Curt datele de pe buletinul de identitate, respectiv numele, prenumele, adresa si codul numeric personal.

Pierre trebuia sa voteze in locul celor pe care i-a platit

Persoana care a facut sesizarea sustinea ca ar fi fost, la rândul ei, interesata sa primeasca bani, insa a fost refuzata pe motiv ca nu are buletin de identitate emis de autoritatile giurgiuvene. In urma acestei sesizari, serviciul 112 a anuntat politia care, in scurt timp, insotita de un procuror de la  Parchetul Judecatoriei Giurgiu, au descins in cartierul in cauza, unde i-au gasit pe cei doi Curt. Au fost identificate 12 persoane care au primit bani de la acestia, oamenii in cauza devenind martori in acest dosar. In baza probelor administrate la fata locului, procurorul a luat masura emiterii unei ordonante de retinere pe timp de 24 de ore pe numele lui Valentin Pierre Curt si al lui Stelica Curt. Potrivit referatului cu propunerea arestarii preventive, impotriva celor doi a fost inceputa urmarirea penala, sub aspectul savârsirii infractiunii de oferire de bani, in scopul determinarii alegatorului sa voteze cu un anumit candidat. In urma audierii martorilor, a sesizarii la 112, a declaratiilor de invinuit date de cei doi in fata procurorului si a altor elemente, anchetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au primit câte 30 RON au fost intrebate, in prima faza, daca doresc sa voteze cu Traian Basescu. Dupa care li s-au cerut datele de pe buletin, fiind indemnate sa nu se prezinte la vot duminica. Pierre Valentin Curt, in calitate de vicepresedinte al Sectiei de votare nr. 13 Giurgiu, urma sa completeze datele de stare civila ale persoanelor platite pe tabel, sa voteze in locul lor si sa semneze in numele lor.

Spaga trebuia sa fie de 100 RON, insa s-au dat doar 30 RON

Acest lucru nu s-a mai intâmplat, intrucât cei doi au fost retinuti. Potrivit referatului cu propunerea arestarii preventive, procurorii arata ca “sunt date si indicii temeinice ca inculpatii au savârsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de patru ani si exista probe ca lasarea lor in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica. Mai mult decât atât, gradul ridicat de pericol social concret rezulta si din faptul ca inculpatul Curt Pierre-Valentin are calitatea de vicepresedinte al Sectiei de votare nr. 13 din municipiul Giurgiu”. Surse judiciare au precizat, pentru “Gardianul”, ca, in timpul audierilor, la Parchet s-a prezentat un reprezentant al PD-L care s-a interesat de stadiul anchetei. Potrivit unor anumite informatii, neconfirmate oficial, pâna la acest moment, suma cu care trebuiau platiti cetatenii, in schimbul absentei la vot si a furnizarii datelor de pe actele de identitate, trebuia sa fie de 100 RON, insa cei doi Curt ar fi platit doar 30 RON, restul de 70 RON pastrându-i pentru ei.

Recurs judecat in graba, fara o motivare redactata

Duminica, cei doi Curt au fost prezentati magistratilor Judecatoriei Giurgiu, unde instanta a decis arestarea lor preventiva pe timp de 15 zile, incepând cu 22 noiembrie si pâna, culmea, pe 6 decembrie 2009.  Instanta nu a expediat, pâna ieri, dupa prânz, catre procurori motivarea acestei decizii, ceea ce presupune faptul ca nici catre aparatorii inculpatilor nu a fost transmisa aceasta motivare. La finalul sedintei de judecata, inculpatii au declarat verbal recurs impotriva deciziei de arestare preventiva. In lipsa motivarii scrise a solutiei, ieri-dimineata, la ora 8:00, magistratii Tribunalului Giurgiu, respectiv completul format din Lucian Netejosu (presedinte), Ecaterina Lazureanu si Gheorghita Popescu, au judecat rapid recursul celor doi Curt si au decis printr-o sentinta definitiva si irevocabila punerea lor in libertate, cu obligatia de a nu parasi localitatea Giurgiu pe o perioada de 30 de zile. Surse giurgiuvene sustin ca presedintele completului de judecata este cunoscut in oras ca un judecator care nu admite, de principiu, nici un recurs, iar in prezent se afla in procedura de examen pentru ocuparea functiei de presedinte al Tribunalului Giurgiu. Colega sa, Ecaterina Lazureanu, trebuie sa se pensioneze.

Procurorului-sef de la Giurgiu i s-au trimis amenintari prin SMS

Desi recursul s-a judecat, in conditiile aratate mai sus, la ora 8:00, procurorul sef al Parchetului Judecatoriei Giurgiu, Gheorghe Neagoe, a aflat abia in jurul orei 14:00 ca s-a intâmplat acest lucru. Trei sferturi de ora mai târziu, respectiv la ora 14:47, procurorul-sef a primit, pe telefonul mobil, un SMS de la un numar de Cosmote: “DUPA FAPTA SI RASPLATA. POTI PLATI O PARTE SAU INTREAGA FACTURA”. Pentru ca mesajul reprezenta o amenintare evidenta, procurorul a sesizat Serviciul Român de Informatii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna. Mai ales pentru ca, in ultimele zile, asupra procurorilor giurgiuveni s-au exercitat, spun ei, presiuni foarte mari pentru a-i lasa in libertate pe Pierre Valentin Curt si pe Stelica Curt. Cei doi sunt cunoscuti ca niste persoane foarte influente in oras, iar Stelica Curt a suferit chiar o condamnare pentru contrabanda.