Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   


♦ 1 Decembrie cu scandal elec-toral la Timisoara, care s-a transformat in batai  de strada. Ziua Nationala s-a evidentiat aici printr-o manifestatie organizata de PSD, dar urmata la scurt timp de o contramanifestatie a unor cetateni care au scandat “Jos Iliescu! Jos comunistii!”. Scopul acestei contra-manifestatii, care a avut loc in Piata Operei, din Timisoara, ar fi fost in semn de protest pentru semnarea Pactului de catre PNL, PSD si PNTCD, chiar la aparitia liderilor Mircea Geoana si Crin Antonescu.

♦ Intre manifestantii pro-PSD si cei pro-Basescu au inceput schimburi de replici, dupa care s-a trecut la o imbrânceala in toata regula. S-a ajuns, astfel, ca manifestantii lui Basescu sa se ia la bataie cu jandarmii aflati in subordinea lui Vasile Blaga, care au intervenit pentru a aplana conflictul. Site-ul pressalert.ro a surprins pe imagini un barbat care aparea in primele rânduri ale manifestantilor anti-PSD. Este una si aceeasi persoana care, cu trei zile inainte, purta insemnele PDL si pazea afisele cu Basescu.

♦ “Miscarea spontana” s-a extins la Brasov si la Bucuresti. In Brasov, adunarea s-a produs la Troita Revolutiei, unde multimea a inceput sa strige “Jos dictatura” si “Jos Iliescu”. Aseara, bucurestenii erau invitati, prin SMS-uri, sa se adune, la rândul lor, in Piata Universitatii, pentru a participa la o manifestatie de protest fata de semnarea Pactului de la Timisoara. Site-uri apropiate lui Basescu au vorbit despre organizarea protestelor pe Twitter, trimitånd spre o miscare similara celei de la Chisinau, fara sens in conditiile libertatii de exprimare din Romånia.


Campania electorala pentru turul doi de scrutin al prezidentialelor a coborat in strada, cu accente de demonstratii atat in orasul de pe Bega, cat si in Brasov si Bucuresti. Chiar de Ziua Nationala, sustinatorii PD-L au organizat o diversiune in Piata Operei pentru a boicota prin actiunile lor semnarea „Pactului pentru Timisoara” intre reprezentantii PNL, PSD si cei ai PNTCD. Din senin, manifestantii anti-PSD au ajuns sa se bata cu jandarmii prezenti. Dupa cateva ore de la evenimentele din Timisoara, in Brasov, dar si in Bucuresti oamenii s-au strans in pietele centrale, convocati prin SMS-uri sau prin internet, pentru demonstratii similare. In actiunile de la Timisoara au fost surprinsi de camerele de filmat ale reprezentantilor presei membrii PD-L care, cu doar cateva zile in urma, aparau de angajatii primariei bannerele si afisele electorale ale lui Traian Basescu expuse in oras. In Bucuresti era prezent printre manifestanti chiar consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

Piata Operei din Timisoara a devenit, ieri dupa-amiaza, o scena de altercatie, în care sustinatorii lui Mircea Geoana au fost agresati verbal de cetateni care nu purtau însemne ale vreunui partid politic, dar care au fost catalogati de cei prezenti ca fiind sustinatori ai lui Traian Basescu. In Piata Operei se adunasera circa 4.000 de simpatizanti si sustinatori ai lui Mircea Geoana, proveniti din rândurile PSD, PNL, PNTCD, PC si ai Forumului Democrat al Germanilor din România. Existau si câteva zeci de cetateni, foarte ‘’vocali’’, nemultumiti de prezenta liderului social-democrat în Timisoara. La un moment dat, acestia au dat foc unui banner al PSD. Mai mult, dupa semnarea „Pactului pentru Timisoara”, liderii politici au fost nevoiti sa se retraga in cladirea Operei, deoarece manifestantii incepusera sa-i bombardeze cu oua. S-a ajuns ca jandarmii din cadrul Ministerului de Interne, condus de PD-L-istul Vasile Blaga, sa reactioneze prompt chiar impotriva sustinatorilor presedintelui Traian Basescu. Actiunea de diversiune organizata la Timisoara a fost demascata chiar de reprezentantii mass-media. Potrivit site-ului pressalert.ro, PD-L a incitat la violenta multimea adunata in Piata Operei din Timisoara, dupa modelul folosit de regimul comunist în urma cu 20 de ani, pentru a deturna atentia de la semnarea “Pactului pentru Timisoara”. Printre sustinatorii lui Mircea Geoana a aparut un grup extrem de agresiv verbal, care a încercat sa provoace cu orice pret scandal. Unul dintre provocatori a fost surprins de echipa Realitatea TV  Timisoara în timp ce racnea din toti plamânii “Jos Iliescu!, Jos PSD! Jos comunistii”. Jurnalistii de la “pressalert.ro” sustin ca, in urma cu trei zile, acelasi individ a venit cu fular portocaliu la gât alaturi de alti pedelisti în Piata Marasti pentru a pazi mash-ul cu mesaj manipulator  prin care primarul Timisoarei l-ar fi sustinut pe Traian Basescu. “Acest barbat a stat atunci mai multe ore alaturi de consilierul local PD-L Ovidiu Ciuhandu pentru a pazi mash-ul, care urma sa fie dat jos de reprezentantii primariei”, se arata in articolul publicat pe pressalert.ro. Presedintele PD-L Timis, Constantin Ostaficiuc, a negat ieri orice implicare a partidului în protestele din Piata Operei. “Nici un portocaliu nu este pe strazi. PD-L nu si-a trimis nici un om. I-am retras chiar si pe cei de la corturi ca sa nu avem probleme”. Când a fost întrebat cum se explica aparitia membrilor PD-L în piata, Ostaficiuc a sustinut ca nu stie nimic, arata jurnalistii timisoreni. 

Brasovul, pe urmele Timisoarei
Tot ieri dupa-amiaza, dupa ce evenimentele de la Timisoara erau in desfasurare si relatate la televiziunile de stiri, aproximativ 300 de oameni s-au strans sa protesteze în centrul Brasovului, la Troita Revolutiei. Toti cei stransi erau solidari cu manifestantii anti-PSD de la Timisoara, unde Mircea Geoana, Crin Antonescu, Klaus Johannis si Gheorghe Ciuhandu au semnat “Parteneriatul pentru Timisoara”. Protestatarii, majoritatea tineri, au scandat “Jos comunismul!”, “Brasov, Timisoara, mâine în toata tara!”, “Jos dictatura”, “Iliescu, nu uita, România nu e a ta”, “Pacat, pacat, de sângele varsat”. Tinerii au cântat “Desteapta-te române” si au rostit “Tatal nostru”. Manifestantii, cu steaguri tricolore, se manifestau zgomotos, scandând si fluierând. Acestia  spuneau ca protestul este spontan si ca s-au alaturat timisorenilor care au protestat, în cursul acestei zile, în Piata Operei din Timisoara. “Noi nu vrem sa ne întoarcem la comunism. Am vazut ce se întâmpla în Timisoara si de aceea am iesit si noi în strada”, a spus Stefan Munteanu, unul dintre manifestanti. Zeci de jandarmi asigura ordinea publica în zona. “Avem forte suficiente pentru a asigura ordinea publica. Avem câtiva zeci de jandarmi care se vor asigura ca totul va fi normal. Noi nu am fost anuntati despre acest miting. Este o actiune spontana”, a declarat adjunctul sefului Jandarmeriei Brasov, colonelul Alexandru Marc. La ora transmiterii acestei stiri, manifestantii, al caror numar a crescut, au pornit de la Troita Revolutiei pe strada Republicii, pâna în Piata Sfatului, pe tot traseul manifestându-se zgomotos.

Chemati prin SMS in Piata Universitatii
Actiunile de protest s-au extins, aproximativ 300 de oameni ajungand sa protesteze si in Piata Universitatii din Capitala. Majoritatea protestatarilor au purtat steaguri gaurite si au cantat „Mai bine haimana, decat tradator, mai bine huligan decat dictator, Mai bine golan decat activist, Mai bine mort decat comunist“. Protestul are loc la fantana de la Universitate. In jurul orei 18.00, trupele de Jandarmerie ale Internelor si-au facut aparitia.  Daca in Timisoara PD-L si-a trimis in strada simplii membri, in Capitala, in randul manifestantilor au fost prezenti chiar oamenii de incredere ai presedintelui Basescu. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu s-a rezumat sa declare reprezentantilor presei ca este in  concediu si ca a venit sa isi aduca aminte de 1989. Dupa care acesta a devenit vehement: ”Nu am organizat nimic“.
Daniel Funeriu, ministrul desemnat pentru educatie, a fost si el prezent in Piata Universitatii. Acesta a declarat ca a venit in piata dupa ce a primit un mesaj pe telefon. „Am primit mesaj de pe telefon si am venit aici, nu am organizat noi nimic“. Demonstrantii erau reticenti cu presa, reprosand ziaristilor ca nu informeaza corect publicul. „Nu discutam cu voi, de aia suntem in strada, pentru ca nu aratati ce se intampla si manipulati”.
Inainte cu cateva ore, mai multe mesaje au fost postate pe reteaua de socializare pe internet Twitter sau transmise prin mesaje telefonice, in care se facea apel la organizarea unui miting anti-PSD, in semn de solidaritate cu protestele de la Timisoara. La inchiderea editiei, in zona statiei de autobuz de la Universitate jandarmii formasera un cordon pentru blocarea extinderii manifestantilor in strada.(Gabriel Burlacu)

Queen - I Want To Break Free

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...


Manowar - Warriors Of The World

Posted by Ion Alexandru