Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
28 iul. 2010

Ce se naste din pisica... oase roade!!!

Posted by Ion Alexandru

Minune sau ...ciudăţenie a naturii într-un sătuc din Georgia. O pisică a născut un căţeluş.

Scandalul în care este implicat realizatorul tv Cristian Tabără a pornit, pe data de 17 iulie 2010, când fiica fostei sale iubite s-a prezentat la Secţia 9 Poliţie, povestindu-le poliţiştilor că, în urmă cu un an, a fost supusă de acesta unui tratament indecent. Minora, în vârstă de 12 ani, a pretins, spun surse judiciare, că fostul iubit al mamei sale a atins-o, cu un an în urmă, în zona intimă.
Poliţiştii au luat act de aceste declaraţii şi au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, având în vedere că speţa în sine implică o persoană care nu a împlinit încă vârsta de 18 ani. Secţia de Supraveghere a respectivei unităţi de Parchet a fost interpelată de către Secţia 9 Poliţie, în vederea obţinerii unui număr unic de dosar, pentru a putea fi demarate cercetări în cauză. Investigaţiile în acest caz se află în faza cercetărilor preliminarii şi a actelor premergătoare, însă la Secţia 9 Poliţie aşa-zisa parte vătămată nu a depus nici o plângere împotriva lui Cristian Tabără. De altfel, potrivit surselor judiciare contactate de reporterii ziarului “Puterea”, la secţia de poliţie s-a prezentat, câteva zile mai târziu, mama minorei în cauză care a retractat cele relatate de fiica sa iniţial.

Dosarul nu există la Parchetul Sectorului 2
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie infirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 s-ar afla în lucru un dosar penal, privind tentativa de viol, avându-l ca învinuit pe Cristain Tabără. “Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 nu a confirmat existenţa pe rolul acestei unităţi de Parchet a respectivei cauze, întrucât nu a fost înregistrată această cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, iar la numărul de dosar indicat în articolul de presă figurează o altă cauză având alt obiect şi alte părţi”, se precizează în comunicatul Parchetului General, ca urmare a apariţiei în presă a informaţiei în cauză.
Potrivit aceluiaşi comunicat, „în legătură cu plângerea prealabilă trebuie reţinut că, potrivit normelor procesual penale, aceasta reprezintă o manifestare de voinţă a unei persoane de a încunoştinţa organele judiciare cu privire la aspecte pentru care solicită să fie efectuate cercetări. Definiţiile date termenilor şi conceptelor în cuprinsul normelor procesual penale constituie aspecte ce trebuie avute în vedere la descrierea unei situaţii de fapt. Prin urmare, existenţa unei plângeri nu echivalează cu existenţa infracţiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare. Scopul actelor premergătoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmai stabilirea existenţei sau inexistenţei aspectelor pentru care o persoană a sesizat organele judiciare”.