Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

Motto: Sa nu crezi in coincidente decat daca ai certitudinea ca este vorba, intr-adevar, de o coincidenta. Insa coincidentele mult prea evidente au o legatura stransa intre ele.

Mai pe la sfârsitul saptamanii care s-a incheiat, Grupul Independentilor a sarit ca ars ca Mircea Geoana a refuzat sa introduca nu stiu ce chestiune pe ordinea de zi a sedintei Camerei Superioare a Parlamentului. Si, din acest motiv, au cerut baietii suspendarea din functie a lui Geoana. Mai mult, liderii PD-L s-au raliat mintenas la acest proiect si au decis sa  supuna chiar votului plenului Camerei Superioare a Parlamentului aceasta masura. Este mai putin importanta dezbaterea, scandalul si toate cele iscate in urma acestei manevre politicianiste.

Când scandalul era in toi, o alta stire, aparent fara legatura cu prima, a venit la inceputul acestei saptamani de la Directia Nationala Anticoruptie. Institutia condusa de catre Daniel Morar a cerut Senatului României aviz pentru arestarea senatorului Catalin Voicu, in dosarul privind traficul de influenta pe care acesta l-ar fi exercitat pe lânga magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da anumite decizii favorabile afaceristilor Marius Locic si Costel Casuneanu. Acest aviz necesita acordul presedintelui Senatului, printre altele, respectiv al lui Mircea Geoana. Geoana care, chiar daca nu mai reprezinta conducerea PSD, este inca sprijinit de social-democrati pentru ocuparea celei de-a doua functii in statul român. Catalin Voicu este si el senator PSD, iar PSD nu va vota niciodata pentru arestarea unuia dintre ai lor. Geoana nu va aviza cererea DNA. Si, iata motivul pentru care PD-L va sublinia necesitatea inlocuirii lui Mircea Geoana din fruntea Senatului.

DNA joaca tare pe linia dictata si trasata de la Cotroceni. Unde normele politico-institutionale intampina greutati legislative, bratul de fier si lung al legii anticoruptie rezolva intotdeauna problema.