Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
5 dec. 2009

Votati cu Ceausescu sau cu Nutu Camataru?

Posted by Ion Alexandru


A sosit ziua cea mare, in care românii vor merge la vot. De data aceasta, votul este decisiv, spre deosebire de primul tur, in care cei care au votat au facut in asa fel incât sa ne intoarcem in trecut. Basescu inseamna un trecut de trista amintire, care aduce aminte de Nicolae Ceausescu. Asa cum veti putea vedea mai jos, asemanarile dintre anumite situatii sunt de-a dreptul zguduitoare. Pe de alta parte, Geoana inseamna, la rândul sau, un trecut (mai apropiat) de asemenea de trista amintire (si poate chiar mai periculoasa). Nu ma refer aici la trecutul lui Mircea Geoana, ci la trecutul celui mai important sustinator al campaniei lui Mircea Geoana, respectiv Marian Vanghelie.Trecutul lui Marian Vanghelie are un nume, cel al lui Nutu Camataru. Cu cine votati? Acum e prea târziu pentru lamentari. Aceasta experienta din anul 2009 demonstreaza, poate pentru prima data, ca si votul din primul tur conteaza. Conteaza poate mult mai mult decât ar da senzatia, iar cei care si-au batut joc de votul lor in prumul tur au o grea alegere de facut astazi, pe 6 decembrie 2009: "Votez cu Ceausescu sau cu Nutu Camataru?"


Parca te trec fiorii cand vezi asemanarile






Cei mai iubiti fii ai poporului si Elenele lor












Parlament Unicameral - Marea Adunare Nationala. Jos Mogulii - Reinstaurarea cenzurii politice. Singurul meu aliat e poporul - Dragi tovarasi si pretini. Grupurile de interese - Agenturili straine. Vântu, Patriciu Voiculescu - fortele reactionare. Sa traiti bine - Sa facem totul.



Cu toate acestea, Basescu e ceva mai smecher decât Ceausescu. Deh, fiecare cu Elena lui. Numai ca Basescu are doua Elene. Una pe care a facut-o, iar alta pe care ar face-o mereu. Ceausescu a avut doar o singura Elena, care, spre ghinionul lui, l-a facut pe el sa manânce gloante.

Elena lui Base                                                                                        Elena lui Nicu










Printesa







        Printisorul







Una a fost academician de renume mondial. Alta este ministru al Turismului si deputat, plus avocat de mare succes. A treia are succesuri multiple, atât in calitate de europarlamentar, dar si de printesa. Al patrulea a fost doar printisor. Tac'su n-a mai apucat sa-i lase România drept mostenire. Sa speram ca nici invers nu se va intâmpla.

Mobilizare generala

Aceasta este o fotografie realizata vineri in Mangalia, judetul Constanta. Zeci de oameni, femei, barbati, tineri sau intre doua vârste s-au imbracat in porticaliu si au inceput sa marsaluiasca pe strazile orasului-port pentru a-l sustine pe Traian Basescu. Se vedea de la o posa ca oamenii nu pareau din filmul ala, ci doar au jucat un rol, destul de prost. “Ba-ses-cu! Ba-ses-cu!” se auzea murmurul. Fara convingere, fara patos, fara vlaga. Multimea a trecut prin fata Primariei, condusa de  PSD-istul Claudiu Tusac. 




Spune-mi cine te sprijina, ca sa stiu pe cine vei sprijini

Candidatul                                                                                        Sprijinitorul

                                                                                           Stapânul
Geoana candideaza la Presedintie. Vanghelie il sprijina cât poate. Nutu Camataru asteapta. In decembrie, el va comparea din nou in fata comisiei de liberare conditionata, pentru a fi pus in libertate. Incercarile sale de pâna acum s-au soldat cu esecuri. Daca si acum va pierde, la anul va iesi din puscarie la termen. Se va intoarce pe strazile lui Oprescu, in sectorul lui Vanghelie si in tara lui Mircea Geoana. Intr-o societate normala, aceste lucruri nu ar exista. Motivatia sa mergi la vot intr-o tara normala este legata de doctrine, de principii, de culori politice si de libertate. Aici, in România anului 2009, votul este contra. Contra cui? Contra lui Basescu? Contra lui Geoana? Aici este tara lui Nutu Camataru si a Elenei Udrea.