Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

Inspectoratul General al Poliţiei Române a declanşat cercetările în privinţa spotului "pirat" anti-Băsescu, difuzat duminică dimineaţa de Radio România, în emisiunea "Iarba verde de acasă", au anunţat, miercuri, reprezentanţii radioului public. Cercetările, demarate în urma sesizării făcute de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), sunt efectuate prin Serviciul Criminalitate Informatică.




În urma difuzării spotului, managementul SRR a dispus mai multe măsuri. "Au fost convocati în regim de urgenţă toţi factorii responsabili şi s-a dispus constituirea unei comisii de anchetă, care şi-a inceput activitatea în chiar după-amiaza zilei de 6 decembrie. Au fost efectuate primele audieri pentru a reface traseul materialului difuzat, de la realizare, prelucrare tehnică şi până la intrarea pe post. S-au cercetat staţiile de lucru de pe care s-a produs intervenţia neautorizată asupra materialului şi s-au ridicat şi sigilat echipamente IT din spaţii tehnice aparţinând serviciului public de radio. Pe baza constatărilor comisiei de anchetă, în ziua de 8 decembrie s-a dispus crearea unei comisii de cercetare disciplinară a acestei grave abateri. Cele două comisii vor continua cercetările, pentru a identifica responsabilităţi, persoane implicate şi sancţiuni disciplinare ce urmează a fi aplicate. În paralel, şi fără legatură cu activitatea celor două comisii, se desfăşoara, de către instituţiile abilitate ale statului, cercetarea penală", precizează reprezentanţii Radio România, într-un comunicat de presă.
Radio România Actualităţi a difuzat în ziua turului II al alegerilor prezidenţiale, la ora 06:14, un spot în care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Băsescu spunea "Ho, ho, ho, am păcălit, am ţepuit", apoi era introdus un fragment cu vocea reală a acestuia, care spunea: "Am promulgat legea salarizării profesorilor", "Voi demisiona în maxim cinci minute". Spotul se termina cu un fragment rostit de Ion Iliescu. "Îl recomandăm cu toată căldura, votaţi-l pe Mircea Geoană".
Preşedintele-director general al SRR, Maria Ţoghină, a trimis un răspuns şi la sesizarea PDL către Consiliul Naţional al Audiovizualului, căruia i se cerea să elucideze circumstanţele în care a fost difuzat spotul. "Vă aducem la cunoştinţă că astăzi, 6 decembrie 2009, în cadrul emisiunii "Iarba verde de acasă" a fost intercalată, în jurul orei 6 şi 14 minute, o secvenţă sonoră piratată", răspundea Maria Ţoghină, într-o scrisoare adresată preşedintelui Băsescu. Ţoghină a precizat că au fost difuzate circa 50 de secunde dintr-un colaj intercalat cu o durată de 5 minute. "Precizăm că înregistrarea originală a emisiunii încărcată în sistemul informatic de emisie nu conţinea acele secvenţe sonore şi putem proba cu CD-ul martor aflat în emisie", se mai spunea în scrisoarea lui Ţoghină.
CNA a sancţionat doar cu somaţie publică Radio România Actualităţi pentru difuzarea spotului, pentru că postul de radio nu a mai avut abateri de la reglementările privind campania electorală. (NewsIn)

Stratovarius - Black Diamond

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...