Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   

Inlocuitorul lui Vasile Blaga la conducerea Ministerului de Interne nu este niciunul dintre generalii facuti la apelul de seara de catre Traian Basescu. Mai rau, este unul dintre argatii finului lui Basescu, Gheorghe Falca, primarul Aradului. Noul ministru de interne se numeste, culmea, tot Traian, dar Igas, si a ocupat pana ieri functia de lider al grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Senatul Romaniei. Mutarea in plic a venit de la Palatul Cotroceni, odata cu confirmarea oficiala ca Basescu i-a semnat lui Blaga demisia de la MAI. Basescu i-a dat numele viitorului ministru lui Emil Boc, care a luat act de porunca lui Zeus, insusindu-si-o, facand in asa fel incat sa para ca el a propus acest nume presedintelui.
Si Traian Igas, care numai fata de ministru de interne nu are (vezi foto), a declarat: "Daca nu au alta propunere mai buna, accept". Vai de mama noastra!!!


Demisia lui Vasile Blaga de la conducerea MAI reprezinta asul din maneca lui Traian Basescu pentru a-si pune in functiile cheie oamenii in care are incredere. In Blaga se pare ca nu mai are, asa incat se vor face niscaiva permutari interesante. Astfel, Gabriel Oprea, care detine in acest moment portofoliul Apararii, ar urma, spun surse din cadrul Coalitiei de guvernare, sa preia Ministerul Administratiei si Internelor, renuntand la MApN.
Vacantarea ministeriatului Armatei nu va fi insa o problema, purtandu-se in acest moment negocieri cu Cristian Diaconescu pentru preluarea acestui portofoliu. Insa cea mai surprinzatoare posibilitate reprezinta o posibila nominalizare a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru aceasta functie. Ontanu ar fi dispus, spun sursele citate, sa scoata mana din "cascavalul" de la Sectorul 2 pentru un an, la cererea lui Traian Basescu, pentru ca ulterior sa se avante in lupta pentru cucerirea Primariei Capitalei, la alegerile din anul 2012.

DEMISIA lui Vasile Blaga a venit imediat dupa ce Traian Basescu a cerut arestarea liderilor protestatarilor care l-au apelat pe seful statului cu "javra ordinara". Se pare ca Blaga a fost strans cu usa de catre Roberta Anastase si Emil Boc, in timpul unei intrevederi la Guvern, la sfarsitul saptamanii trecute, sa-si asume responsabilitatea politica in fata lui Traian Basescu. Vasile Blaga a demisionat, pentru ca a refuzat, spun surse, sa execute un ordin criminal prin care sa solicite Jandarmeriei sa foloseasca armamentul din dotare impotriva politistilor carte au manifestat impotriva lui Emil Boc si Traian Basescu. Asa cum anuntam deja, decapitarea Ministerului Administratiei si Internelor a inceput cu ministru Blaga. Urmeaza seful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, dar si seful IGPR, Petre Toba. Astfel, Basescu pune, in sfarsit, mana si pe structurile Miniterului de Interne, structuri care, de la inceputul primului sau mandat si pana astazi, i-au scapat printre gheare, in ciuda faptului ca MAI i-a fost pus, pentru scurt timp, in primavara anului trecut, la dispozitie de acelasi Gabriel Oprea, partenerul si sfatuitorul de incredere al lui Omar Hayssam.