Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
25 nov. 2009

Manowar - The Crown And The Ring (Metal Version 2008)

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...




From a battle I've come
To a battle I ride
Blazing up to the sky
Chains of fate
Hold a fiery stride
I'll see you again when I die



High and mighty alone we are kings
Whirlwinds of fire we ride
Providence brought us the crown and the ring
Covered with blood and our pride



Heroes await me
My enemies ride fast
Knowing not this ride's their last
Saddle my horse as I drink my last ale
Bow string and steel will prevail



High and mighty alone we are kings
Whirlwinds of fire we ride
Providence brought us the crown and the ring
Covered with blood and our pride



Odin, I await thee
Your true son am I
I hail you now as I die
I pledge you my sword and to no man I kneel
Ours is the kingdom of steel



High and mighty alone we are kings
Whirlwinds of fire we ride
Providence brought us the crown and the ring
Covered with blood and our pride




  31,15%














                           32,44%                                                                                                       20,02%

Potrivit Biroului Electoral Central, dupa centralizarea datelor primite de la toate sectiile de votare din România, rezultatele finale ale primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale arata in felul urmator:

• Traian Basescu a obtinut 32,44% din voturi
• Mircea Geoana a obtinut 31,15% din voturi
• Crin Antonescu a obtinut 20,02% din voturi
• Corneliu Vadim Tudor - 5,56%
• Kelemen Hunor - 3,83%
• Sorin Oprescu - 3,18%
• George Becali - 1,91%
• Remus Cernea - 0,62%
• Constantin Rotaru - 0,44%
• Eduard Manole - 0,35%
• Ovidiu Iane - 0,23%
• Ninel Potârca - 0,21%

BEC mai arata ca, duminica, 22 noiembrie 2009, s-au prezentat la urne s-au prezentat 54,37% dintre cetatenii cu drept de vot, respectiv 9.946.748 alegatori.

Crin Antonescu a câstigat alegerile!

Posted by Ion Alexandru















Un discurs celebru, auzit pentru prima oara dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale din toamna anului 2004 urmeaza sa fie reiterat, insa de aceasta data cel care l-a aruncat pe piata atunci risca sa devina subiectul sintagmei. Dupa cinci ani, se va trece de la "Adriane, nici nu stii cât de mic incepi sa fii", la "Traiane, nici nu stii cât de mic incepi sa fii".

Crin Antonescu a câstigat alegerile. Nu pe cele prezidentiale, ci pe acelea care conteaza cu adevarat pentru România. A câstigat alegerile in urma carora România va avea un guvern stabil, in fruntea caruia se va afla un independent, Klaus Johannis. Faptul ca PSD a acceptat sa sustina un guvern Johannis, chiar si cu Mircea Geoana la Cotroceni, demonstreaza faptul ca Traian Basescu a pierdut deja alegerile. Imediat dupa cel de-al doilea tur de scrutin, primul ministru va prezenta programul de guvernare in fata Parlamentului, iar lucrurile tind sa intre, in sfârsit, in normalitate. Solutia Klaus Johannis este, la aceasta ora, singura viabila, in conditiile in care PD-L si Traian Basescu nu au oferit nicio alternativa pentru ca situatia de criza guvernamentala sa inceteze. Dovada este simplul fapt ca premierul desemnat de catre presedintele in functie al României, Liviu Negoita, nu a catadicsit sa se prezinte in fata senatorilor si deputatilor pentru a primi votul de investitura sau sutul in dos care sa-l trimita inapoi in cabinetul sau de primar de sector. Ieri (marti, 24 noiembrie 2009), a expirat termenul de zece zile, prevazut de Constitutie, pentru a veni in fata Parlamentului, sa-si prezinte programul de guvernare si sa astepte decizia forului legislativ.
Inconsecventa de care au dat dovada, in aceste zile, PD-L si Traian Basescu arata, in acest moment, faptul ca excluderea PSD de la guvernare, precum si desemnarea succesiva a lui Catalin Croitoru si Liviu Negoita au fost cacealmale jucate foarte prost de principalul (inca) actor politic al României. Lipsa de solutii si perpetuarea conflictului nu mai tine, ca in 2004. Acum, fortele politice, cu exceptia partidului prezidential, au ales coabitarea si acceptarea solutiei propuse, inca dinainte de alegeri, de catre Crin Antonescu.
Evident, masinaria de vorbe portocalii a inceput sa functioneze la foc continuu. Adriean Videanu spunea, ieri, ca decizia lui Crin Antonescu de a exclude orice colaborare cu Traian Basescu si cu PD-L, precum si coabitarea PNL cu PSD, UDMR si Grupul Minoritatilor Nationale fac ca "Bratianu sa se rasuceasca in mormânt". Culmea tupeului nu se termina aici, pentru ca mai multi reprezentanti PD-L, proveniti din PLD, care, la randul ei, ca formatiune politica, a provenit din PNL, sustin ca stânga si cu dreapta nu pot face casa buna, fiind o aliere politica (,) contra naturii. Se pare ca acesti domni si doamne politicieni au uitat unele amanunte ale istoriei recente.
Ar fi bine ca "trompetele" basesciene sa-si aminteasca faptul ca, imediat dupa alegerile prezidentiale din anul 2000, când Ion Iliescu a câstigat in turul al doilea impotriva lui Corneliu Vadim Tudor, iar Adrian Nastase a fost ales presedinte al PDSR, Partidul National Liberal, condus la acea data de catre Valeriu Stoica (astazi vasnic luptator PD-L-ist impotriva "monstruoasei" coalitii PNL-PSD-UDMR) a semnat cu Nastase un protocol de colaborare. Mai mult, membrii PD-L uita ca, autointitulându-se de dreapta si, formal, facând parte din Partidul Popular European, au guvernat timp de zece luni alaturi de PSD. Artizanul acestei combinatii, Traian Basescu, declara la sfârsitul anului trecut, ca "i s-a implinit visul", prin semnarea protocolului de guvernare dintre portocalii si rosii.
Ne-am obisnuit, insa, ca Traian Basescu sa spuna azi una, iar mâine alta. Ipocrizia nu mai este o contradictie, când este vorba despre declaratiile actualului presedinte si al servililor sai colaboratori. Sa speram ca, dupa data de 6 decembrie 2009, toate aceste manevre vor ramâne doar "o trista amintire"