Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
3 ian. 2010

Honorius candidat, pentru banetul varsat

Posted by Ion Alexandru


Umbla un zvon. Ma rog, nu e tocmai zvon, ci sunt informatii venite pe surse din cadrul Partidului Democrat Liberal. Ma gandeam acum ca acest partid are, inlauntrul denumirii sale, si sintagma "democrat". Insa, asa cum voi arata in continuare, sintagma nu are nimic de-a face cu obiceiurile formatiunii politice in cauza.
S-o luam sistematic. Bogdan Olteanu, de la liberali, este ales mare stab la Banca Nationala a României. Cum legislatia in vigoare nu-i permitea liberalului fin al lui Tariceanu sa fie si deputat si la BNR in acelasi timp, Olteanu a fost nevoit sa aleaga. Si a ales Banca. Odata cu aceasta alegere, urmeaza... alegeri pentru locul lasat de el vacant la Camera Deputatilor. Respectiv, se vor organiza alegeri anticipate partiale in Colegiul Uninominal numarul 1 din Sectorul 1 al Capitalei. Toate bune si frumoase. Fiecare partid parlamentar are dreptul sa-si desemneze cate un candidat care sa se prezinte in fata alegatorilor care locuiesc pe raza acelui colegiu in vederea obtinerii unui fotoliu de deputat. Liberalii l-au desemnat pe Radu Stroe, iar social-democratii pe Serban Nicolae. Care Serban Nicolae? Ala care a fost pentru o perioada de cateva luni secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor si care a semnat nist acte dubioase in legatura cu contractul cu EADS. Dar asta este alta poveste care nu face obiectul afacerii curente.
La PD-L lucrurile au stat exact ca in Caragiale. Adica, poporul (in speta noastra membrii filialei Sectorului 1) voteaza cu cine vrea, dar din urna iese cine trebuie. Reprezentantii PD-L Sector 1 s-au intrunit si au votat cu majoritate de voturi sa-l sustina la aceste alegeri partiale pe Viorel Tudorache. Un fin de-al lui Gigi Becali, intrat in partidul lui Boc dupa alegerile locale din vara anului 2009. Conducerea PD-L Sector 1 a expediat procesul verbal de sedinta catre Biroul Permanent National, pentru a-i aduce la cunostinta hotararea luata.
De aici a inceput bâlciul. Unele voci spun ca Silviu Prigoana a venit cu o falca in cer si cu alta in pamânt, batând cu pumnul in masa ca daca partidul nu-i desemneaza odrasla (pe Honorius) vor avea loc oaresce scandaluri interne. Pe 28 decembrie, Viorel Tudorache este chemat la sediul partidului, in biroul lui Emil Boc, pentru o discutie. Sursele spun ca discutia s-a axat pe un punct de vedere transant al presedintelui Boc. Tudorache a fost intrebat daca vrea sa candideze. A raspuns afirmativ. Atunci Boc i-a atras atentia ca doua mari cotidiane centrale i-au adus la cunostinta ca au dosare cu privire la anumite afaceri dubioase cu terenuri derulate de Tudorache pe la Voluntari si Stefanesti, dosare care, odata aruncate pe piata, ar denigra in mod ireparabil imaginea partidului. La finalul intrevederii, Tudorache a anuntat ca renunta la candidatura in favoarea lui Honorious Prigoana.
Potrivit acelorasi surse, Viorel Tudorache a pus umarul serios in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, contribuind chiar cu 200.000 de euro la finantarea acesteia. Cu toate acestea, partidul l-a preferat pa Honorius Prigoana. Se mai spune ca "pohta" lui Prigoana senior este mult mai mare decât atât. El isi vrea odrasla deputat si presedinte al organizatiei PD-L Sector 1, chiar daca asta inseamna mazilirea lui Razvan Murgeanu, care detine in acest moment presedintia filialei locale. Curat ca-n Caragiale.