Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   
30 nov. 2009

Loto 6/49, o afacere de campanie?

Posted by Ion Alexandru


Este foarte interesant ceea ce se intâmpla cu cel mai popular joc organizat de catre Compania Nationala Loteria Româna. Marele premiu pus in joc la Categoria I nu a fost câstigat nici duminica, 29 noiembrie 2009. Culmea hazardului, ca sa spun asa, este faptul ca s-a câstigat la Categoria I a jocului Noroc, cu toate ca acest numar noroc reprezinta o combinatie de 7 cifre extrasa de calculator, atunci când se printeaza biletul in aparatul de la agentia loto. Probabilitatea ca niciun român jucator la loterie sa nu ghiceasca cele 6 numere norocoase extrase de Loterie la 6/49 este, dupa umila mea parere, mult mai mare decât ca 7 cifre extrase sa coexiste si pe biletul unui jucator care a punctat la jocul Noroc.
Insa nu aceasta este cea mai mare culme a acestui joc. Ultima data când cineva a câstigat la Loto 6/49 s-a intâmplat pe data de 7 iunie 2009. Este duminica in care au avut loc alegerile pentru Parlamentul European. Stranie coincidenta, nu? Sa nu mai spunem ca probabilitatea ca un jucator sa nimereasca aceste sase numere a crescut exponential de doua ori, având in vedere faptul ca Loteria Româna a decis, incepând cu luna iulie a acestui an, sa organizeze nu una, ci doua extrageri saptamânale la jocurie Loto 6/49 si Noroc - una joia, iar alta duminica. Degeaba! Unii, printre care ma numar si eu, se asteptau ca marele premiu la categoria I sa fie adjudecat in duminica primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale care au avut loc pe data de 22 decembrie 2009. El s-a reportat, insa, cel mai probabil pentru turul al doilea, de pe data de 6 decembrie. Va fi ziua cu dubla semnificatie, pe de o parte pentru ca atunci se va vota noul presedinte care va conduce aceasta tara in urmatorii 5 ani, dar si pentru ca este ziua in care se sarbatoreste Sfântul Nicolae.
Am scris despre aceasta chestiune in ziarul "Gardianul", undeva in luna septembrie. Spuneam atunci ca marele premiu se va acorda de alegeri. Am avut dreptate, deoarece, iata, ne aflam in saptamâna de dinaintea celui de-al doilea tur si Loteria nu a acordat inca premiul. Mai exista o singura posibilitate pentru ca rationamentul meu sa fie infirmat. Sa se câstige joi. Insa, tot de alegeri se numeste ca va fi acordat...
Revenind la coincidente, mai aduc aminte ca marele premiu la Categoria I a mai fost acordat cu o saptamâna inaintea alegerilor parlamentare din toamna anului 2008, iar pâna in duminica alegerilor europarlamentare din iunie 2009 nu a mai fost acordat nimanui. Mai mult, in 2008, unul dintre cei doi câstigatori care au jucat aceleasi numere a cumparat biletul norocos de la o agentie din Galati. La aceeasi agentie, pe data de 7 iunie 2009, s-a dat din nou marele premiu. Si mai ciudat, nu? Hazardul asta are un acut simt al umorului câteodata.
Pentru pasionatii jocului Loto 6/49 postez si eu numerele jucate duminica. Acestea sunt: 4; 12; 32; 35; 43 si 46. Premiul pus in joc se ridica la valoarea de 31.315.862,76 RON.

QUEEN - I Want It All

Posted by Ion Alexandru

Ceva muzica...