Spune ce e de spus

Ziarul

Arhiva

Powered By Blogger
toateBlogurile.ro
TRAFIC TRIPUL - Directo Web
   


Mitingul electoral in timpul caruia Traian Basescu a lovit cu pumnul un copil in vârsta de 10 ani a avut loc pe data de 15 noiembrie 2004. Se pare ca aceasta zi este una plina de semnificatii pentru cel care, o luna mai târziu, avea sa devina presedintele României. In acea zi, Basescu a tras un tun in favoarea amicului sau doctorul Mohammad Yassin, cel care a devenit, dupa episodul "Rapirea din Irak", mostenitorul "cinstit" al averii lui Omar Hayssam. Basescu a cerut, in acea zi, unui executor judecatoresc evacuarea unei firme dintr-un spatiu aflat in administrarea Primariei Capitalei pentru a i-l da plocon cinstitului Yassin. Seara, lucrurile au degenerat de la metaforica "lovitura" cu spatii comerciale, la o lovitura reala administrata de un candidat la Presedintia României unui copil in vârsta de doar zece ani, care a avut nesansa sa se afle in imediata apropiere a lui Traian Basescu.

Tunul

Despre afacerea spatiului comercial din calea Grivitei nr. 198 – 200, am scris si eu pe blog (AICI) si se refera la faptul ca o societate comerciala, care avusese incheiat un contract de parteneriat cu Primaria Capitalei, a intrat in dizgratiile autoritatii locale conduse la acea data de catre Traian Basescu.
Coincidenta face ca aceasta dizgratie sa fi aparut subit, odata cu cererea formulata de catre Iternational Medical Center Company SRL, firma controlata de catre sirianul Mohammad Yassin. Basescu si-a dat acordul ca firma care ocupa acel spatiu sa fie evacuata si obligata sa plateasca unele penalitati, iar Yassin sa-si deschida acolo un cabinet stomatologic. 
Astazi, spatiul respectiv gazduieste reprezentanta marcilor auto "Jaguar" si "Land Rover".
Ca sa nu existe dubii, postez aici facsimilul prin care Traian Basescu cere executorului judecatoresc sa ii faca loc lui Yassin in spatiul din Calea Grivitei. 


Pumnul
Revenind la scandalul de la Ploiesti, specific faptul ca ziua in care s-a petrecut incidentul filmat, care a facut, iata, inconjurul Mapamondului, este tot 15 noiembrie 2004. Iata cum, in ziarul "Adevarul", editia din 16 noiembrie 2004, a aparut un articol care povesteste despre un baiat de zece ani care ar fi afirmat la microfon ca "Basescu si Iliescu sunt niste imbecili si prosti". 

Basescu i-a smuls copilului microfonul din mâna, dupa care in stilu-i ha-ha-ist caracteristic, a perorat ceva de genul "Copiii spun lucruri trasnite". Cert este ca este vorba despre acelasi copil surprins de camerele video in timp ce incaseaza "prieteneste" un pumn golanesc de la Traian Basescu. Baietelul, dupa episodul cu microfonul, a ramas in fata scenei, asteptând concertul care avea sa preceada mitingul electoral. La finalul cuvântarii, când multimea de aplaudaci scanda numele lui Basescu, o femeie a rupt "cordonul" de simpatizanti si a alergat catre candidat pentru a-i inmâna niste documente. Se poate observa in imagini ca baietelul s-a postat in  stânga acelei femei, uitându-se fix la Traian Basescu, având chiar si un zâmbet copilaresc pe fata. Se poate observa cum Basescu, asezat pe vine, ii adreseaza niste cuvinte unui barbat aflat cu spatele la camera de filmat, dupa care intoarce privirea catre femeie. Atunci il zareste si pe baiat, moment in care il loveste cu dosul palmei in barbie. Se mai poate observa ca, atât barbatul aflat cu spatele, cât si femeia, dar si un alt cetatean aflat in stanga copilului se uita siderati la gestul reprobabil al lui Traian basescu, iar dupa lovitura intorc capetele catre copil, pe traiectoria pe care acesta a fost trimis de inertia loviturii. Restul comentariilor sunt de prisos.

0 Comments

Add A Comment